we are not about to link the dots Jobs…

(sau) dead ends.

cu ceva timp în urmă faimosul discurs al lui Steve Jobs făcea zarvă mare pe paginile de facebook ale amatorilor de discursuri motivaționale.

azi: mă uitam în fața mea, încercând să-mi aleg bine locurile unde voi călca imediat, când sunt puternic întreruptă de ceea ce voi numi în continuare jelly.

de obicei – dacă nu ești fandosit și mergi mereu cu nasul pe sus, în încercarea de a vedea în ce groapă să nu cazi, la nivelul privirii tale, orientată oblic spre înainte, te lovești de un jelly – inevitabil!. problema nu e mersul celei din fața ta, problema e faptul că ne scoatem din casă tot ce e intim (sau ce-a fost intim odată,  fiindcă azi suntem într-o maniacă goană după redefinirea tuturor noțiunilor) și-l transformăm în ceva grotesc. da, asta devine. devine ceva vulgar, ceva necontrolat, numai bun pentru a șoca. căci ăsta e țelul nostru. să șocăm. vrem tot mai multă atenție. ca să ce? să atragem priviri, să fim importanți, să fim vânați, să fim animale proaste și ușoare care nu scot nimic pe gură interesant în fața unui mascul feroce – care vorba cuiva – așteaptă cu ochii salivând să spună „nu vrei să ne futem?”. și ce faci după?

asta e întrebarea… ce faci după ce ai șocat și ți-ai etalat pe stradă – față de niște trecători care încearcă să-și mențină cantitatea de decență și încearcă să existe ca oameni normali, simpli, cu preocupări mai interesante, toate aceste lucruri intime? ce demonstrezi? gradul de prostie. interesant e că deși scopul e subînțeles, când te pune cineva la zid, începe un fel de joc de-a face pe interesanta. pe semne că devii brusc fată isteață, care se lasă greu. lasă vrăjeala că mai devreme ți se vedeau chiloții prin colanții negri, în bătaia soarelui. știu că în oglinda din hol, acasă, nu se vedeau… sau se vedeau și ai ieșit pe stradă așa, intenționat? aoleu, asta-i și mai greu de înțeles.

cu toate aceste lucruri „importante” – pentru care-ți consumi timpul serios în fața oglinzii, pe care le faci, de fapt nu faci nimic. nu aduci niciun dram de frumos celor din jur și nu demonstrezi de fapt cât de trecătoare ești. dar șochezi, într-adevăr. e greu în ziua de azi să faci asta prin ceva bun, te cred, îți dau dreptate!

chestiile de genu’ sunt drumuri închise. nu demonstrezi nimic pozitiv, nu aduci un beneficiu comunității – nici măcar taximetristului care se uită insistent la jelly tău fiindcă devine un orb, nu aduci nicio informație valoroasă pentru nimeni, ba din contră sporești producția în masă de materiale ieftine și de proastă calitate și de pantofi hidoși care nu-mi pot forța mintea să vadă vreun motiv pentru care cineva i-ar cumpăra vreodată. evident crești gradul de kitschiozitate din jurul nostru, al tuturor.

iar tu rămâi o divă… îmi vine să vomit!

dacă cumva o femeie spune ceva inteligent în ziua de azi unui bărbat, cel puțin la noi în țară, se reproduce ori scena în care masculul adoptă privirea și starea de spirit „bă, ești prost?!?” sau… se întâmplă ca în scena când fermierii îl văd pe Dracula. fac toți semnul crucii din degete ca să piară.

nu puteam să mă mai abțin. unele lucruri întrec limite, iar din păcate cele care enervează nu sunt deloc tipul de lucruri care te fac să evoluezi. nici măcar nu pot să mă gândesc să asemenea lucruri sunt necesare ca să cunoaștem cealaltă parte a balanței. sunt pur și simplu fără sens. problema e că are loc o înmulțire exponențială.

așa nu ajungem nicăieri fiindcă drumul multora se oprește la 3 puncte legate. și facem o grămadă de astfel de drumușoare fără vreun scop serios construit și important.

„prostul nu-și dă seama că e prost.” …problema mea e că de fapt e surd și hipnotizat – o știți pe Eglantine din Legend of the Guardians. și asta se pare că mai nou e un fel de hiv al secolului 21.

Împarte gândurile tale

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s