lumea e urâtă

mda.. lumea e urâtă.

ca de obicei, la fiecare final de ciclu de învățământ unii pot să sărbătorească și alții nu. dar lumea se ceartă, nu întreabă, iar dacă întreabă oricum te arată cu degetul, fiindcă singura ta vină este că te-ai născut altfel. fie că n-ai bani sau n-ai stare sau n-ai simț de grup, tot ești o problemă. mereu vei fi o problemă. dar oamenii nu se mulțumesc prin a scăpa de tine vizual. de fapt făcându-te să pleci, nu scapă nicidecum de tine, doar că te trec în altă categorie – a oamenilor despre care încep să vorbescă. din categoria celor cu care vorbesc.

cât de ușor ajungem să desființăm oameni. sunt surprinsă. spunem „oameni fără caracter” sau acuzăm și arătăm cu degetul la exact ceea ce nu cunoaștem. și nu ne interesează să cunoaștem. noi vrem doar confort și bună stare, lipsa deranjului.

spunem „oameni fără caracter” denigrând orice efort făcut vreodată de cineva de a se construi sau orice fărâmă de umanitate din celălalt.

și eu întreb – avem dreptate în ceea ce spunem? e serios așa? cine n-are caracter – acuzatorul sau acuzatul? de fapt definește-mi „caracter”.

când vom înțelege cu adevărat chimia, fizica și metafizică din spatele fiecărui cuvânt pe care-l rostim, atunci, abia atunci, vom fi oameni. de fapt nu!… noțiunea de „oameni” a devenit prea pătată datorită acțiunilor pe care astăzi ni le însușim. vom deveni ceva, poate o nouă specie.

Împarte gândurile tale

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s