țăranii

ce are lumea asta în ultima perioadă?

e vreun trend de care nu sunt conștientă în rândul oamenilor de peste 60 de ani să te facă țăran?

prima oară: în autobuz. o femeie intră în contact cu cineva de lângă ea, un bărbat. nu cunosc exact cât de dureros sau deranjant a fost atingerea celor doi, dar ea se apucă să-și graveze vocea, trimițându-l de unde a venit: „Dacă nu știi să te comporți, du-te la țară!” – nu indica nici îmbrăcămintea și nici comportamentul omului față de ceilalți că ar fi provenit din zona rurală, dar „doamna” cu pricina s-a simțit ofensată fiindcă s-a pătruns în spațiul său, fără acordul ei. într-un autobuz unde într-adevăr se încălzește de la fluxul oamenilor, dar care are un spațiu limitat, ai pretenții la spațiu să te lăfăi?

a doua oară: ies din casă, văd un grup de trei oameni simpli, mai degrabă i-aș descrie ca muncitori, după hainele lor, doi bărbați și o femeie. într-adevăr o femeie blondină, firavă, cum obișnuiam să văd în satul bunicii. ei doi nu ies în evidență cu staturile lor. și… pam, pam, „doamna” cu baston. aranjată cuconește, în pantaloni albi de mătase și cămașă de vară, părul cocoon și mărgele la mână. prind finalul discuției: „Duceți-vă înapoi la C.A.P., de unde ați venit, dacă nu știți ce căutați!”…

răspunsul meu?! în treacăt, razant: „De pe urma oamenilor de la C.A.P. aveați ce mânca înainte și de unde mânca..” și mi-am văzut de drum.

și azi tot de pe urma țăranilor are Napolact lapte sau mai știu eu ce firmă. nu am informația asta luată din presă sau de pe pagina lor, am utilizat numele ăsta fiindcă e un nume cunoscut, îl folosesc generic. firmele de lactate din regiunea Transilvaniei – asta știu – că folosesc laptele de la oameni, cred că și în restul țării se practică încă chestia asta. ok, poate n-o fi Napolact musai pe grafic, nici nu stau să-mi bat capul să cercetez prea tare, fiindcă aici ideea contează. firmele luau lapte de la țăranii care din câte-mi aduc aminte au dat cetele de revoltă, mai apoi au mai ridicat și boierimea, au dăruit țării și oameni luminați și au mai făcut și revoluții pentru cei care azi se lăfăiesc printre picturi de Van Gogh. așa că, mai mult respect țăranilor vă rog…

țăran ≠ prost crescut (care poate să aibă haine de milioane de lei vechi pe el, dar să nu valoreze nici măcar un leu nou prin maniere și personalitate și bine mersi să trăiască într-o vilă frumoasă cu lei de aur în curte <- nu fac nicio trimitere la nicio figură publică din Ro, din lumea fotbalului care are și el lei în curte, dacă o fi aia curtea lui..)

Împarte gândurile tale

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s