încrederea

azi totul e pe bani.

și încrederea e pe bani.

de pildă, cazul unui avocat care merge să discute cu un client de-al său. chiar dacă avocatul crede sau nu crede în inocența clientului său, asta nu schimbă cu nimic faptul că el își va face treaba, adică va licita încrederea sa și principiile pe care le are, alături de învățăturile sale față de clientul său. iar acesta îl plătește. el căștigă cazul (sau nu, chiar nu intră aici în discuția ce-o expun detaliu ăsta) și toată lumea e fericită.

așadar încrederea a ajuns să fie cumpărată. zic asta pentru că avocatul se prezintă cu o siguranță de sine și pentru serviciile pe care le prestează și nu se ține cont de ce e și ce nu e adevărat. ia banii, pleacă acasă. își închiriază încrederea clientului pentru suma x de bani.

și acolo, afară, sunt mulți oameni care funcționează precum avocații, care joacă rolurile avocaților, deși nu dețin licență sau n-au gulere albe și „sutane”.

ce ne facem cu ceea ce rămâne în urmă? cu adevărul ăla întruchipat fie de un [ mi-a rămas mie pe chelie ], fie de un [ nu pot să trec peste ], fie de un [ dar ai zis asta.. ], fie de [ dar am simțit/trăit/auzit/vorbit asta.. ] ?

n-ai decât să ți-o iei în bot.

fiindcă nimeni în ziua de azi nu îți va mai acorda încrederea pe moca. ți-o va închiria. atât timp cât vei ști să o cureți de praf, poate ți se va prelungi termenul de [ rezervare, să-i zicem… ].

încrederea se câștigă foarte greu și se pierde într-o secundă.

asta-mi auzeau urechile. dar oare au auzit și celelalte urechi?

pentru un om pretențios (cine l-a pus să fie așa?!) vor exista întotdeauna lucruri peste care nu va putea trece peste. <- un alt cuvânt care-mi „place”.

Împarte gândurile tale

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s