referințe

Mi s-a spus sau mi s-a indus că vorbesc despre alții.
Eu consider că orice din jurul nostru are la bază referința umană. (Nu urmăresc să port un discurs spre descompunerea criticii. Urmăresc să scap cât de mult pot de ea. Dar uneori, evidența e prea șocantă. Nu mă pot abține, în acele cazuri. Dar se poate învăța și să am grijă de „drăcușorul” ăla.)
Când dai până și principiile academice la o parte, găsești că cineva a început o anumită cercetare pentru că a fost traumatizat de ceva care are legătură cu cineva sau chiar de cineva.
Omul a creat numai prin suferință. E ceea ce te declanșează. Fericirea nu schimbă, nu modifică, nu produce evoluție. E doar un țel. Opinia mea: demult pierdut.
Să vorbești despre alții înseamnă să atingi cu acele întrebări pe cineva. Iar acel cineva ori nu vrea, ori nu poate, ori nu se simte liber, ori nu se simte suficient de bine cu sine însăși, ori nu are curaj să recunoască adevărul, ori nu are cunoștință de adevăr încât să-l exprime.
Adevărul e unul singur, când situația leagă doi oameni.
Dintr-un nor nu pot porni două furtuni. Nu în același loc, nu în același moment.
Da, depinde de mărimea lui.
Exact ca povestea cu funia și capetele, dacă vă încântă mai mult analogia asta. Funia are două capete. Când sunt mai multe funii, tot există un nod de rețea din care pleacă cele mai multe legături. Dar da, ramificarea degenerează informația.
Tocmai de-aia uneori e valabilă și chestiunea că adevărul e al fiecăruia și că e valid în multiplele părți. Aici intervine cunoașterea, implicarea, curiozitatea ș,a.

Împarte gândurile tale

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s