trenul tău și-al lor

Ca Eu sunt din ce in ce mai clar, iar asta face sa nu mai conteze neclaritatea din jur – ba chiar o face si pe ea tot mai clara. Cand nu stii ce ti se intampla, sau ce se intampla in jur, apare natural o reactie de teama, de neliniste, de nervozitate sau chiar agresivitate. Cand lucrurile iti sunt clare e mai usor sa fii impacat cu ele si sa le privesti altfel – chiar cu bucurie.

Cine esti Tu insa, poate fi de ajuns pentru a schimba macazuri, a topi zapezi, a misca roti inghetate prea devreme. E totusi greu sa se intample asta, cand tu esti mult mai atent la ce se intampla afara, decat la ce se intampla cu tine. Incerci sa controlezi situatiile exterioare si ignori situatia interioara – si inevitabil vei avea de suferit, pentru ca situatiile exterioare nu le vei putea niciodata controla 100%.

E nevoie de intelepciune pentru a intelege cand e cazul sa incerci sa schimbi ceva afara – si cand e cazul sa accepti lucrurile asa cum sunt. Pentru ca daca te vei opune unor lucruri ce nu pot fi schimbate, ce curg natural pe sinele lor, inevitabil vei avea de suferit. Nu te poti aseza in fata unui tren ce vine cu viteza si sa crezi ca-l poti opri. Dar asta incearca oamenii sa faca de multe ori si pana la urma, asa e viata: are metodele ei sa te faca sa intelegi cum functioneaza. Daca nu ai inteles cu capul tau, atunci iti trimite un tren care sa te loveasca – poate asa te vei trezi. In unele situatii, cel mai bine e sa incerci sa intelegi, sa accepti – si sa privesti mai mult spre tine decat pe geam. Peisajele se pot si se vor schimba – dar cine priveste pe geam poate fi mai stabil si mai bine de-atat.

de pe Sunt Ioan

mai multe pe ioanstoenica.com

Împarte gândurile tale

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s