impresia-impresiile

sunt trezită de știrile de la televizor și de pițigăiatul maică-mii, care exact ca la inundații, pricepe tot ce i se spune la tv. ce să cred? că au dreptate cei de la tv? că oricine se uită la tv e îndreptățit să fie parte din isteria (anuală) când un fulg de nea pică? aleg să nu-i cred pe cuvânt, mai jos se va înțelege de ce (sursă neacreditată și informații deformate, ca în reportajul ăla când au găsit o groapă de nu era astupată, apoi au zis că toată localitatea e sub ape). când n-au zăpadă, nu-i bine – fac reportaje despre turismul care nu merge bine, când au zăpadă, iar nu-i bine, fac reportaje despre … ca de exemplu:

ce caută un jurnalist de investigații să vorbească despre situația meteo? mai precis, să fiu onestă, vorbește despre situația mobilizării autorităților – cum citeam pe un blog aseară, toată lumea așteaptă tot de la autorități/sistem.

dar nu mai face nimeni reportaj sau nu mai cheamă nimeni televiziunea să-i facă „celebri” pe cei care ies la lopată și nu mai așteaptă mur-în-gură. cum făceați mă leneșilor acum 30 de ani?? ați uitat… v-ați așezat frumușel în fotoșel și așteptați să cadă pară mălăiață în gura lu’ Nătăfleață.

îmi spune duduia că vrea cifre, liste din care să spună spectatorilor câte utilaje acționează în județul x, pe șoseaua y. dacă nenea de susține, și pe care-l laudă și duduia, că-i jurnalist de investigații, până acum ar fi avut lista utilajelor disponibile (teoretic), chiar dacă nu știa câte sunt bune, câte sunt pe străzi, câte sunt în garaje, câte funcționează la ora exactă.

îmi vorbește aici duduța de impresii și de cerințe/exigențe pe care le au și le dau oamenii=televiziunea (îmi place cum te face să simți sentimentul ăsta de apartenență la turmă) față de autorități… dar nu spune că sunt ei cei însetați să pună repede burtiera galbenă cu Breaking News (sunt curioasă dacă mama sau tata știu ce înseamnă expresia) și să mărească tonul vocii, ca și cum sare leoaica pe tine… toate pițigăiatele sunt într-un loc 🙂 impresia o creează televiziunea. dar… [ una dintre ele – pentru cine știe.. cred că a făcut ceva cursuri de dezvoltare personală sau s-a dus la psiholog, că nu mai e așa pițigăiată ca acum un an, doi ]

rezumând sau revenind la ideea din spate: în fiecare an, cu ocazia iernii, toată lumea vâjâie!

se uită de corupție, de cazurile umanitare ( azi am văzut unul bun – părinții trăiau din 800 lei = pensia copilului lor bolnav; nu vă este rușine??? în loc să umblați prin birouri, cu lacrimi puse cu picătura și zâmbete șterse și pline de grație, când cineva pune botu’ la poveștile voastre emoționante, ați putea spre ex, să munciți. câștigați niște bani. nu vă folosiți copilul bolnav. nici în realitate, nici la tv. păi muncești tătică cu ziua și tot câștigi de-o pâine. pleci afară (n-ai bani, ceri, lumea te ajută la un punct – mori cerind ajutor dacă e nevoie). faci ceva. oamenii disperați care n-au timp de drame, găsesc soluții. le caută până le găsesc.
păi dacă toată lumea ar ieși pe post să-și spună povestea cu „de ce n-am bani” sau că „n-am bani suficienți”… n-ar mai avea loc nici Bianca Drăgușanu. !nasol! ), politicieni, Iohannis, Băsescu… tot!

tot dispare sub importanța, exagerată, a câtorva zăpezi și drumuri. (ce să mai zic mamă de ăia din Laponia? sau Siberia..? și lăsați-mă cu răspunsul că ăia sunt pregătiți pentru astfel de situații… da, de acord, mental, mentalitatea colectivă e alta: nu i-am auzit pe străini cu vreun discurs (generalizat deja) ca al nostru)

un alt exemplu (și cu asta închei): gândire de român comunist – tata.

păi ce știi tu?! era de dimineață apa cât bordura!

(ploua aici. i-am spus ce scriu și aici)

da, mami, du-te la primărie și depune reclamație că sunt canalizările și rețelele subterane înfundate… nu am văzut pe nimeni vreodată în orașul ăsta să se ocupe de asta – o dată când eram mică, am prins niște canalizări înfundate, apoi pompierii care rezolvau problema. de atunci… pauză! dacă stai în fața televizorului și crezi drept bun tot ce-ți toarnă ăștia în creier, cu pâlnia, păi să fii sănătos. n-o să-ți rezolve nimeni problemele/nemulțumirile. eu nu înțeleg de ce te mai plângi. scoală-te și du-te și vorbește cu primarul! dar nu, tu în schimb, stai și te uiți la ăștia care dacă văd o troiană, se duc acolo, fac zoom și „vaaai , ce nămeți sunt!!” uf, uf!

(da.., nu sunt o fiică model…)

O părere la “impresia-impresiile

 1. Update:

  A doua zi, duduița știa care era efectivul utilajelor la nivel național, pentru intervenție – vreo 830 și ceva… iar nenea de ar fi trebuit să le știe, era înlocuit cu un alt nene, mai aranjat, mai prezentabil, mai informat… într-o proporția nesesizabilă – doar vorbea mai „cules”… arată că… ar fi știut ceva mai multe.

  Drumul către zonele afectate a fost lin, nu s-a circulat pentru că în realitate era o problemă a șinelor, datorită temperaturilor scăzute și vechimii, ceea ce era o problemă pentru trenuri; nimeni n-a ieșit pe post să zică „Domn’ Ministru, noi n-avem șine noi și bune, calitative, la Buzău..”.. s-a ieșit pe post și s-a suspendat circulația… pentru ce?
  !! când eu cu ochii mei n-am văzut zăpadă mai mare de o palmă !!
  Pe traseul CT-IAȘI singura zăpadă notabilă, capabilă de a crea probleme a fost la Vaslui. Nu-mi amintesc să se fi zis ceva de Vaslui.

  Așadar… dacă v-ați ratat o zi din concediu, aflați că minciunile unora v-au ținut în loc.
  Mă întreb de unde au primit informațiile PR-iștii și sub ce directivă, a cărui partid…(știți voi, șefu’ e din cutare …)?

  Așadar, iată ce frumos poate fi scoasă Vremea vinovată 🙂

Împarte gândurile tale

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s